![]() |
"Sen cahilsin TÜRK". Buda satış politikası. |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
SphinX
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 25-Nisan-10 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Konu: "Sen cahilsin TÜRK". Buda satış politikası.Gönderim Zamanı: 25-Nisan-10 Saat 13:41 |
|
Sponsorlu bağlantılar:
Merhabalar. Öncelikle internet dünyasında Türkiye'den bir türlü umduğunu bulamayan, milyonlarca insanın "vay be evimde internet var işte bu!" dediği ve bu tarihin 2000'li yıllar olduğu bir zamanda hangi firmaya gidersem gideyim hüsranla kapıdan döndüğüm bir internet memnuniyetsizlik şampiyonu olan bir müşteriyidimdir. Burayı gördüm çok sevindim. Çünkü bir kendisiyle övünen milyar dolarlık internet sağlayıcıları ne yazık ki forum oluşturacak cesarete sahip değiller. Zaten olsa o forum ne olur düşünemiyorum bile. Konumun ana başlığı aslında "şikayetim var!" olmalıydı ama bu başlık mizah ile gerçeği yansıttı gibi. Sorunum şu. E be Süperonline, TTnet yada her ne sağlayıcı ise. Ben neden keriz yerine konuyorum her daim? Tamam biliyorum bu ülkede cahil çok yazan neyse ona inanır. Soru sormaz. Aslında ben sordum fakat yinede yanlış cevap almıştım (=. Şimdi bana söyler misiniz? Bu kotalı, limitsiz işi nasıl oluyor. Biliyorum Türkiye her daim saçmalıkta dünya öncüsüdür. Buda dünyada bir ilk. Fakat neden bu kadar abartıldı bu iş? Bu limitli, limitsiz dalgasıda nedir? Ya limitlidir ya limitsizdir. Yanlışmıyım? Şimdi ben bir firmadan 99 TL aylık ücretle 8 mbit hızında bir internet hizmeti aldım. Bundan 6 ay sonra 8 mbit hızın yanılmıyorsam 49 lira civarında olduğunu duydum. Sonra kendime dedim ki yok be o sınırlıdır. Sonra bir baktım SINIRSIZ 8 mbit sadece 49 TL ilk aylar 9.90 vs fişman. Şaştım kaldım. Biraz bakınca sınırlı olduğunu gördüm. Sınırsız değilmiş ama inatla sınırsız diyorlar. Sınırsız olan hiç birşey yok. Ben deyim 5 yıl siz deyin 10 yıl öncesinin hızını veriyorlar kota bitince (=. Şaka gibi kaldım. Hindistan 56K'dan ADSL'e geçti bayram ettiler. Bizimkilerde o bayram hızına tekrar döndüler (= Bu ülke geriliyor deniyordu da inanmıyordum. Şimdi diğer bir sorum. 100 mbit SINIRSIZ. 109 TL 6 aylık kampanyalı sonraki aylar 149 TL ve 2 yıl tahatüt gerekli olan internetin şimdi tekrar bağlatmak istedim. Fakat fiyatlar 200 lira olmuş ve sözde SINIRSIZ ama sınırlı olan şimdi SINIRSIZ diye tekrar reklam atılıyor. O zaman 100 mbit yoktu şimdi veriliyor. 50mbit almak istedim iyice sıkıştırınca 250 GB kota var dedi. Oracıkta gülmekten yerlere yattım. Diğer firmada sordum 8mbit için. Bakın sınırsız değil mi sonra başıma fatura kakmayın diye basa basa söyledim. Onlarda yok yok aynı ödersiniz sınırsız kullanırsınız dedi. Arkadaş geçti ve bana cevabı şu oldu:"Ya ortak bu nasıl 8 mbit video izlenmiyor, müzik indiriyorum 5 dakika sürüyor, video desen sabahı buluyor." Baktık ki 512 mbit hız. Halbuki inatla sınırsız dediği şey doğruymuş fakat sonra dua etti arkadaş acınası bi halde; "neyseki 128 mbit vermediler." Traji-Komik. Bu arada firmayı aradığımda şu cevap geldi:" Sınırsız internet kardeşim kesildimi kota bitince hayır? Daha ne sorguluyorsun? Limitsiz denildi verildi daha önce geçince fazla para veriyordunuz" dedi. Adamı görsem fena olurdu heralde. Kavga ediyordu telefonda benimle. Sanki 1 mbit 4 GB kotalı internette sınır vardı oda kesilmezdi ki. Sadece fazla para gelirdi. Bir keriz yerine konma daha. Şimdi sizlere sesleniyorum artık insanları aptal yerine koymayında şu reklama "sınırlı-sınırsız internet dünyada tek ve 9.90" Hatta açıklamaya şunu yapın. Hızda bir süre sonra 10'da 1'e düşerse şaşırmayın. Şaka değil gerçek ayda 9.90'a hızı bir sınırlıyoruz ve düşüyoruz ama internet sınırsız. Ya 100 mbit verseniz ne olacak? 20 GB kota vermişsiniz. Limitsiz alalım dedik oda limitli çıktı. Bunları şuradan dolayı yazdım. Tamam hadi ADSL için bir bağ sözkonusu fakat kendi altyapısı ile övünen bir firma rakip sayacağı fimanın kopyası gibi. Hayır eğer Süperonline özgün bir şirket değilse bilmekte fayda var. Dışardan şöyle gözüyor. "Vay be firmaya satıldı ama 10 tane firma var hepsinin aadı değişik ama hepsi bir yere ait" gibi düşünceler çok yaygın. Hani olurda bana gıcık olan varsa bunun ismi güzel ona geçerler ama yine para yine bize gelir mantğı. Eğer altyapıyla övünüyorsanız. Devrim yapın demiyorum. Sıradan satış politikası izlersiniz rekabetçi bir politika. Böylece yıllardır Türkiye'de tekelinde işlem yapan firmaya rakip çıkar. Buda hayal gibi. Eğer 10 milyon kullanıcı almak istiyorsanız bu çobuk oyuncağı. Fiyatları tüm ülke biliyor. 10 lira ucuzlatın milyonlar size geçer. Aslıdna siz şirketlere şuç atmak saçma olur salak yerine koyuyorsunuzda onda da haklı olabilirsiniz. Bilmem bilir misiniz? Her genç internet hızından veya fiyatından şikayetçidir fakat birkez olsun sağlayıcısının öneri-şikayet bölümünü ziyaret etmez. E tabi ana baba ödüyor ne olacak. Geçerken Almanya'ya da bir uğrayim dedim. Telefon+internet sınırsız 60€. İnternet hızıda merkezlerde 30 biraz şehir dışında 8'e kadar düşüyor. Yalnız düşen miktara bakın bizim çıkmaya çalıştığımız miktar. Ne kadar ironik. Sonuç olarak, fiyatlardan şikayetçiyim, hızdan şikayetçi olamıyorum artık malum yiğidi öldür hakkını yeme sorunum yok. Fakat insanları salak yerine koymayın. İşte bu çok kötü oluyor. Bombalayası geliyor insanın. Ayrıca Süperonline ve diğer firmalar devlete içlerinden nasılda gülüyor benim gibi onuda biliyorum. Çünkü UYDUNET diye bir olay patladı. Meğerse uydu ile alakası yokmuş. Bildiğiniz kablonet koparsa uydu giriyormuş yani kopma yokmuş. Sonra dedim tamam bağlatıyorum 10 mbit sanırsam. Fiyatı 2000 TL dedi. Pardon kurumsal değil ev için bağlatıyorum dedim. 2000 lira benim aylık maaşım dedim. Tabi cevap yok oda biliyor ama yok kızmadım dedim güzel ya neyseki 5000 TL değil.(Cahil TÜRK insanı insanı işte zam gelir cevap; ne yapalım alıştık) Avrupa ve Amerika'da domatese 5 cent zam gelir halk sokağa dökülür. Neyse... Temsilciye şunu söyledim. 149 liraya 100 mbit veriyorlar bu ülkede bunu biliyor musunuz dedim battı sustu kaldı heralde tık yok. Dedim kayıt yapılıyor konuşun nasıl temsilcisiniz? Son sorum. Fiber internette kota kalkacak mı? Fiyat ucuzlayacak mı? 50 Mbit hızda 250 GB kotayı geçersek ne oluyor? Bunada cevap verebilirseniz sevinirim. Benden bu kadar daral geldi yine bana. Yine buraya yazmanın mutluluğu içerisinde gönlüm rahat içim ferah bir şekilde sizlere bol kazançlar diliyorum. Bu arada burada Süperonline'a veryansın etmiyorum. Sadece 10 firmanın 10'uda aynı onu söylemek istedim (= Süperonline'e geçmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Çok ciddiyim. Oraya gıcık oldum maksat zarar vermek. Şimdi dersiniz 1 kişi etkilier mi diye hayır ama 250.000 kişi etkiler heralde. Evet bu yapılır. Bünyemizde bulunduruyoruz (=. Çok uzun oldu umarım bir yetkili okuyamaz. ;) |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Adsl | Tellcom Adsl | Quiknet | Quiknet internet | Superonline Servis | Tellcom | Digiturk | Doping Adsl | TurkNet Adsl